Sporttia kaikille

Sporttia kaikille ry

Sporttia kaikille ry (y-tunnus: 22964638-2) on vuonna 2017 Vantaalle rekisteröity yhdistys. Toiminta on voittoa tavoittelematonta ja yleishyödyllistä. Ennen yhdistyksen perustamista toiminta on koostunut hankkeista. Yhdistyksemme kumppaneina ovat Vantaan kaupunki sekä suuri joukko vantaalaisia liikuntaseuroja ja muita järjestöjä.

Toiminta

Järjestämme Vantaan alueella viikoittain yli sata matalankynnyksen liikuntaryhmää lapsille, aikuisille, nuorille sekä senioreille! Meillä voit kokeilla useampia harrastuksia yhdellä sporttikortilla! (lajeina muunmuassa: parkour, tanssi, jooga, koripallo, jalkapallo, futsal, lentopallo, voimistelu ja uimahypyt)

Sporttia kaikille liikutti vuonna 2020 melkein 10 000 eri vantaalaista sadoissa eri liikuntaryhmissä ja tapahtumissa.

Sporttia kouluille ja Harrastusten Vantaa

Koulupäivän aikana tai heti sen jälkeen järjestettäviä maksuttomia matalankynnyksen liikuntakerhoja koulun oppilaille. Kerhojen ajatuksena on ollut tarjota hauskaa yhdessäoloa liikunnan parissa ilman kilpailua ja vertailua varsinkin niille lapsille, joilla ei vielä ole harrastusta.

Perhepeuhat

Liikunnallisen lauantai – aamupäivän peuhapäiviä alle kouluikäisille lapsille perheineen.
Tavoitteena on antaa lapsille mahdollisuus harrastaa yhdessä vanhempiensa kanssa ja kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Luvassa on paljon kaikkea kivaa: palloilua, temppuilua, pomppupatja. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tavoitteet ja yhdistyksen tarkoitus

Tavoitteenamme on poistaa liikuntaan osallistumisen esteitä ja siten ehkäistä syrjäytymisen riskejä. Matalan kynnyksen liikuntaryhmät sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneelle liikkujalle. Sporttia kaikille -toiminnassa arvostetaan avoimuutta, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Jokaiselle halukkaalle pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua laadukkaaseen vapaa-ajan toimintaan. Laadukas toiminta edellyttää jatkuvaa kehittämistä ja aktiivista työskentelyä avarakatseisen ilmapiirin ylläpitämiseksi. Siihen kuuluu kaikille avoin liikuntakulttuuri, yhdenvertaisuus liikuntapalveluiden tavoitettavuudessa sekä ihmisten keskinäinen hyvä vuorovaikutus.

Sporttia kaikille -toiminta on saanut vahvan statuksen eri-ikäisten liikuttamisessa Vantaalla. Siitä tunnustuksena Sporttia kaikille ry sai Vantaan liikuntagaalassa 2021 ”Vuoden liikuttaja 2020”-palkinnon.